2015. április 10., péntek

PNG kép készítése


Sziasztok! Itt vagyok egy tutoriallal, amelyben azt fogom bemutatni hogy hogyan is kell PNG képet készíteni. Igen, sajnos nem fejléc tutoriallal jöttem, mert most kevés időm van, mingyárt megyünk el, de nem akartalak titeket bejegyzés nélkül hagyni, szóval akkor kezdjük is! Apropó, azt a módot mutatom be amelyben szegélyfinomítással lehet PNG képet készíteni, ez csak a CS5 és a CS6-os verziókban található, azt hiszem! De akkor hozok majd egy photoshop cs6 letöltési linket :)

1. Nyissuk meg a PS-t és kérjük be azt a képet amelyet PNG-vé szeretnénk alakítani, ha lehetséges olyan képet válasszunk aminek a háttere vagy elmosódott, vagy egyszínű:



2. Ha megnyitottuk, akkor válasszuk ki a Sokszög Lasszó Eszközt, és nagyjából vigyétek végig a karakteren:


És itt van amikor végig vittem a karakteren, mondom ne figyeljetek a pontosságra csak úgy nagyjából kell kijelölni:


3. A harmadik lépésben menjünk fent a Szegény Finomítása fülecskére:


4. Ha rámentünk, előjön nekünk egy kis ablak, ahol fontos hogy ne állítsatok át semmit:


5. Láthatjuk amint bejön az a kis ablak, a karakterünk szélei eltünnek. Hogy szép PNG képet készíthessünk, ki kell egészítenünk az elkallódott részeket. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor bejött az a kis ablak, mellé még jött egy kis pötty. Ezzel a kis pöttyel végig kell menjünk a karakter szélein. Ha az a kis pötty túl kicsi, akkor tudunk állítani rajta, a mérete attól függ hogy milyen nagy a képünk:


És így kell végig menni a karakter szélein:


6. Amikor végig mentünk, okézzuk le. 

7. Látjuk hogy szépen ki vannak jelölve a sarkok, mostmár csak az a dolgunk hogy alakítsuk át a hátteret réteggé, ezt úgy tudjuk megcsinálni hogy kétszer rákattintunk arra hogy Háttér és leokézzuk:


8. Mostmár csak ki kell vágni a képünket amit úgy tudunk megcsinálni hogy, jobb klikk->forditott kijelölés->szerkesztés->kivágás:


9. Tulajdonképpen már kész is vagyunk a képpel. De hogy szép PNG képet készítsünk csinálnunk kell egy új réteget, amit a PNG képünk alá kell tennünk (ctrl+ö) és be kell szineznünk akármilyen színnel (lehetőleg nem fehérrel), és akkor lássuk hogy hol vannak kisebb hibák. Például az én esetemben a karakter mellett sárga foltok vannak:


10. Ezeket úgy tudjuk eltüntetni hogy kijelöljük azt a részt ahol csúnyán néz ki (én esetemben a kis fehér vagy sárga foltok) és azokat szimplán csak ki vágunk.

Hát ennyi lett volna ez a tutorial, jó hosszúra sikeredett, na mindegy. A Photoshop CS6 letöltési linkjét majd akkor elhozom, következő bejegyzésemig sziasztok!

Az én PNG-m:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése